PRUNELE USCATE – Previn bolile de inimă, cancerul și elimină kilogramele în plus

Prunele uscate se remarcă prin-un gust plăcut – cine s-ar putea îndoi de aceasta?! În același timp însă prunele uscate se disting și printr-o valoare nutritivă deosebită care aduce numeroase beneficii sănătății omului. Prunele uscate sunt și o sursă bună de energie, fiind recomandate mai ales sportivilor și celor care suferă de astenie.

Perfecte la micul dejun, combinate cu lactate degresate și cereale integrale, gustarea ideala între mese, prunele uscate fac parte din categoria fructelor și snacks-urilor inteligente care pot fi consumate oricând. Doar 2-3 prune uscate pe zi sunt suficiente pentru a menține la cote ridicate imunitatea organismului. Prunele uscate (în mod natural și neafumate), depășesc conținutul de antioxidanti al fructelor de pădure.

Beneficii

  • Asigură sănătatea cardiovasculară
  • Întăresc oasele
  • Ajută la pierderea kilogramelo în plus
  • Ajută la reducerea colesterolului
  • Previn bolile de inimă
  • Reduc riscul apariției cancerului la sân

Te ajută să ai oase sănătoase și mușchi puternici

Prunele uscate reprezintă o sursă bogată în bor (un mineral esențial pentru sănătatea mușchilor și a oaselor).

Importanța borulului constă în faptul că acesta asistă în metabolizarea celor 4 nutrienți esențiali pentru sănătatea oaselor: calciu, magneziu, zinc și vitamina D, afectând de asemenea și nivelul hormonal al estrogenului și testosteronului.

Deficiența în bor poate fi o cauză care explică nivelul scăzut de testosteron la femeile aflate la menopauză.

Prunele uscate promovează sănătatea osoasă și datorită conținutului bogat în potasiu.

Mențin sănătatea creierului și a minții

Îmbătrânirea, așa cum cum se poate observa adeseori atunci când avem de-a face cu oamenii aflați la o vârstă înaintată, este acompaniată de declinul performanțelor cognitive. Care este cauza acelui declin neplăcut?

Declinul, conform specialiștilor în medicină, poate fi cauzat de efectul pe termen lung al stresului oxidativ asupra proceselor neurologice.

Un studiu condus de Universitatea Medicală din Taipei, Taiwan, a scos în evidență faptul că prunele uscate au un rol pozitiv asupra funcțiilor cognitive, ajutând la reducerea nivelul colesterolului din creier (în cazul unei diete bogate în colesterol).

Reduc riscul apariției cancerului la sân în postmenopauză

Cancerul este un inamic foarte puternic, căruia îi cad, din păcate, victime foarte mulți oameni. Cum să te protejezi împotriva sa?!

Un studiu efectuat – nici mai mult, nici mai puțin – pe 51823 de femei aflate în postmenopauză a sugerat că includerea în dietă a unor fructe și cereale bogate în fibre poate să aibe un rol în reducerea riscului de apariție a cancerului la sân.

Previn bolile de inimă

Un studiu publicat in Arhivele de Medicina Interna arata ca un consum ridicat de alimente bogate in fibre, precum prunele uscate, ajuta la prevenirea bolilor de inima.

Studiul s-a desfasurat pe o perioada de 19 ani si a inclus 10.000 de participanti americani.

Ajuta la absorbtia fierului

Abilitatea prunelor uscate de a ajuta la absorbția fierului de către organism a fost analizată în multe studii și se pare că este dată de conținutul de vitamina C din acest fruct.

CItește și: LAPTELE DE AUR – Băutura miraculoasă cu multiple beneficii pentru sănătatea ta.