MĂTASEA DE PORUMB – Remediu cunoscut din străbuni pentru hipertensiune, dureri articulare și diabet

Bucurati-vă de un remediu cunoscut din străbuni pentru proprietățile sale excepționale. Sub formă de ceai, tinctură sau extract, mătasea de porumb poate face minuni pentru sănătatea noastră cea de toate zilele.

Majoritatea persoanelor preferă să consume doar boabele de porumb. Acest component al plantei este foarte gustos și poate fi inclus în supe, prăjituri, chilli și numeroase alte preparate.

Ceea ce mulți dintre noi nu știu este faptul că mătasea de porumb are numeroase proprietăți medicinale incredibile. Deși aruncăm la gunoi acest ingredient, adevărul este că mătasea de porumb ne poate ajuta să tratăm diverse probleme de sănătate.

Beneficiile acesteia

 • Protejează tractul urinar
 • Combate durerile articulare
 • Combate congestia nazală
 • Reglează glicemia
 • Susține detoxifierea organismului
 • Ameliorează durerile de cap

Matasea de porumb conține proteine, carbohidrați, alcaloizi, grăsimi bune și uleiuri esențiale, clorofilă, acid fosforic, vitamine precum K si C, minerale (potasiu, mangan) și fibre. Conține de asemenea anumite substanțe chimice care pot acționa ca diuretic și pot modifica nivelul de zahar din sânge.

Mătase de porumb sub formă de ceai

Tocată mărunt, mătasea de porumb se poate adauga în alimentația zilnică, însă cel mai simplu, se poate administra sub forma de ceai. Ceaiul se prepara din doua linguri de mătase uscata și marunțită peste care se toarnă 300 ml de apa clocotită.

Se lasă 10 – 15 minute la infuzat, apoi se filtrează. După gust, ceaiului i se poate adauga o linguriță de miere de albine și/sau zeamă de lămâie. În caz de nevoie se beau două – trei căni de ceai pe zi, în cure de câte zece zile, cu pauză de câte cinci zile.

Ceaiul fierbinte din mătase de porumb ajută la eliminarea toxinelor din organism și la regenerarea sistemului urinar, elimină pietrele de la rinichi și îmbunătățește funcțiile bilei și ale ficatului. Ceaiul se recomandă și în caz de hipertensiune arterială, cu condiția să nu existe tratament medicamentos cu furosemide.

Ce boli tratează ceaiul de mătase de porumb

 • Cistita, calculi renali
 • Hipertensiune
 • Reumatism, gută
 • Anexită, dismenoree, menstruaţii neregulate, menopauză
 • Celulită, eczeme, furuncule, psoriazis, degerături

Susține pierderea în greutate

Mătasea porumbului conţine o substană numită mucilagiu, care poate să absoabă apa de la nivelul ţesuturilor şi să ajute la eliminarea surplusului de kilograme. Ceaiul de mătase de porumb este recomandat şi în obezitate. Se beau câte 2-3 căni pe zi. Ceaiul se bea încet, cu înghiţituri mici. Infuzia de mătase de porumb este benefică şi în caz de edeme, boli de inimă sau de ficat, datorită efectelor diuretice care împiedică depunerile de grăsime la nivelul organelor.

Folositor în cazul pietrelor la rinichi sau afecţiunilor hepatice

Mătasea de porumb se culege când boabele porumbului sunt încă crude şi bogate în lapte. Se lasă apoi la uscat. Se prepară o infuzie din 2 linguri de mătase de porumb uscată la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară şi se bea neîndulcit. Pentru eliminarea pietrelor la rinichi şi tratarea cistitei, se ia câte o linguriţă de ceai la fiecare 2-3 ore.

Ajută la reducerea glicemiei

Cei care suferă de diabet de tip II și beau ceai de mătase de porumb își pot reduce semnificativ glicemia. S-a demonstrat că acest remediu reglează producția de insulină și combate rezistența organismului la acest hormon.

Reduce tensiunea arterială

Mătasea de porumb este indicată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Conținutul de flavonoide al acesteia îmbunătățește circulația sanguină și reglează tensiunea arterială. În plus, acest ingredient ține sub control nivelul de sodiu din organism, excesul acestui element cauzând hipertensiune

Contraindicații

Gravidele și persoanele care suferă de boli renale nu au voie să bea ceai de mătase de porumb. Mai mult, dacă urmezi un tratament medicamentos împotriva hipertensiunii arteriale, consultă-ți medicul înainte de a consuma acest remediu.

Citește și: ZMEURA – Fruct miraculos care previne diabetul, obezitatea și protejează sistemul imunitar.